Studie av arkitektur i Norge

Dersom du har en lidenskap for å planlegge, utvikle og designe nye og innovative bygninger, er arkitektur et studie som kan være perfekt for deg. Dette er en yrkesretning hvor du får veldig varierte dager, og du får jobbe med mye forskjellig. Det er også en utdanning med gode muligheter for videre arbeid, da det vil alltid være behov for gode arkitekter. Med et studie innen arkitektur får du jobbet med både dine kreative sider, og med planlegging, og du får samtidig mye erfaring innen problemløsning.

Studer ved Bergen Arkitekthøgskole!

Bergen Arkitekthøgskole er en av de beste i landet når det kommer til arkitektutdanning. De har mye kunstfag og fokus på det kreative, og du får jobbet mye praktisk. Dette er en privat høgskole, og den er lokalisert i Sandviken i Bergen sentrum. Ikke bare er dette en god skole, men den er også lokalisert i en av de koseligste bydelene i Bergen. Bergen er også en av de byene i Norge med flest studenter, og du kan derfor forberede deg på et stort og godt studentmiljø.

Studie av arkitektur i Norge

Studer arkitektur på NTNU

NTNU er en av de mest kjente skolene i Norge. Den er lokalisert i Trondheim, men har også campuser i Gjøvik og Ålesund. Trondheim er den største studentbyen i hele Norge, og det er ikke rart. Dette er en by som har mye å by på. Siden det er så mange studenter der, så mangler det ikke på tilbud. Det er en rekke organisasjoner for studenter som du kan bli med i, og det mangler ikke på eventer, konserter og mye annet spennende hvor du kan bli kjent med andre studenter.

Dersom du velger å studere arkitektur ved NTNU, skjer dette over en fem år lang fulltidsutdanning hvor du til slutt ender opp med en master i arkitektur. Denne utdanningsinstitusjonen har et stort fokus på at du skal lære deg å være kreativ samtidig som du skal tenke kritisk, løsningsorientert og ikke minst – fornuftig. For at du skal komme inn på studiet kreves det at du har generell studiekompetanse eller realfagskompetanse. Det kreves også at du har bestått både R1 og R2 i matematikk og fysikk 1.